Treneri
..................................
Članci
..................................
Kutak za roditelje
..................................
 

Tko smo mi


Društvo športske rekreacije „Športići“, koje djeluje kao dječja športska škola, osnovali su 2007. godine Robert Bujanić i Arijana Maslo, profesori kineziologije, s vizijom kreiranja i provođenja športskih aktivnosti za djecu predškolske i mlađe školske dobi na području Samobora, Zagreba i okolice. U tome nam je pomoglo iskustvo stjecano od 1999. u nekoliko dječjih vrtića u Zagrebu, te u DV „Vjeverica“, stručno-razvojnom centru za područje športskih programa s djecom predškolske dobi. Iste godine program dobiva suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za rad s djecom predškolske dobi.

.....................................................................................................................................................

Vodeći se motom „IGROM KROZ ŠPORT“ i željom da dječje motoričke sposobnosti i znanja razvijemo kroz kvalitetan i zanimljiv športski program, uspjeli smo kod djece postići zainteresiranost, kreativnim, maštovitim i raznovrsnim oblicima tjelesnog vježbanja.

U „Športićima“ ne postoje strogo nametnuti sadržaji i aktivnosti koji mogu dovesti do osjećaja nesposobnosti ili zapostavljenosti, već se djeca osjećaju kompetentnima, kao što se vodi računa  i o indvidualnosti svakog djeteta.

I sada, nakon 15. godina rada ne ponestaje nam kreativnosti, motiviranosti i energije u ostvarivanju programa kinezioloških aktivnosti za djecu, u kojem je, osim što se podrazumijeva vladanje znanjima iz kineziologije, jednako važno biti pedagog, psiholog, a i animator. Ponekad i klaun.winkcheeky

Ovim  projektom željeli smo napraviti iskorak naprijed kad su u pitanju kvalitetni športski programi za djecu.